Aflevering over horen op 1 april bij nieuwe TV serie: Prikkels

Prikkels is een nieuwe zesdelige tv-serie van de NTR over de wonderen van onze zintuigen.

De serie is te zien vanaf vrijdag 25 maart 2022 om 22.15 uur op NPO 2. Elke aflevering gaat over een ander zintuig, en de tweede aflevering op 1 april gaat over horen.

 

 

 

 

 

 

 

De serie Prikkels gaat over de ongekende schoonheid van onze zintuigen, in een wereld die onze zintuigen steeds vaker overprikkelt. Presentatoren en bedenkers Elisabeth van Nimwegen en Dirk de Bekker gaan vanuit hun eigen nieuwsgierigheid en zintuiglijke ervaringen op zoek naar antwoorden. Ze krijgen hierbij hulp van de wetenschap. Ze ontmoeten ook mensen die prikkels anders verwerken door een kapot zintuig, of juist een extreem ontwikkeld zintuig. Elisabeth en Dirk leren hoe onze zintuigen precies werken. En hoe we die kennis kunnen gebruiken om beter om te gaan met de stortvloed aan prikkels van deze tijd.

Elke aflevering gaat over een ander zintuig. De eerste aflevering gaat over het zintuig dat aan de basis staat van ons menszijn: tast. De tweede aflevering gaat over horen.

1 april: aflevering over het gehoor
Geluid is overal om ons heen, er is geen ontsnappen aan. En dan gaat het niet alleen om natuurlijke geluiden, maar ook om geluid dat door ons zelf wordt gemaakt. Dat levert steeds meer problemen op. Mensen worden ziek van herrie of bromtonen. Dirk en Elisabeth vragen zich af wanneer geluid precies aangenaam of onaangenaam is. Dirk belandt hiervoor op het stilste plekje van Nederland en doet een experiment waarin hij ontdekt hoe groot de impact van geluid is op ons stresssysteem. Elisabeth ervaart de pijnstillende werking van geluid en ontmoet iemand die moordnijgingen krijgt van smakgeluid.

Meer informatie over Prikkels
De andere afleveringen gaan over smaak (8 april), reuk (15 april), zien (22 april) en intuïtie (29 april). De afleveringen zijn elke vrijdag te zien om 22.15 uur bij de NTR op NPO 2. Meer informatie vind je op www.ntr.nl/Prikkels

Bron: NTR
Bron tekst: Doof.nl